Pro zdravý sociální kruh si najděte přátele

Pro dobrou duševní pohodu je životně důležitý pevný systém sociální podpory. Jedním ze způsobů, jak si vybudovat zdravý sociální kruh, je mít přátele. Pokud žijete ve vztahu, najít si druhý partnerský pár, se kterým budete sdílet volný čas a zábavu, může být řešení než mít jen své individuální přátele.

Spřátelit se jako pár může být těžké, ale stojí to za to. Mít přátele, kteří jsou ve stejné životní fázi jako vy, je neuvěřitelně důležité. Je to skvělý způsob, jak získat podporu a zábavné lidi.

Může být těžké najít další pár, se kterým byste se spřátelili, protože každý z vás je jiný. Vy a váš partner můžete mít různé zájmy, zázemí nebo životní styl. A může být těžké najít si čas na socializaci, když máte oba rušný život. Možná nevíte, kde začít. Můžete být stydliví nebo introvertní.

Kde se setkat s přáteli?

Jako pár můžete nové přátele poznat různými způsoby. Prostřednictvím společných přátel nebo známých. Pokud již máte jednoho nebo více přátel z páru, možná vás budou moci představit dalším párům.

Na společenských akcích nebo setkáních. To může zahrnovat večírky, svatby a další akce. S jinými páry se můžete se setkat i díky své práci nebo prostřednictvím lekcí, které navštěvujete.

Existuje i řada online komunit a webových stránek speciálně pro páry.

Výhody přátelského páru

Přátelství může mít mnoho výhod. Přátelství vám pomáhá vyrovnat se se stresem, podporuje zdravé chování a poskytuje emocionální podporu. Získáte tak někoho zvenčí, který vyslechne vaše problémy a může vám poskytnout jiný úhel pohledu. Mohou také pomoci udržovat zdravé manželství tím, že společně podniknete společenské a rekreační aktivity.

Mít přátele pozitivně ovlivňuje jak individuální pohodu, tak spokojenost ve vztahu. Je však důležité mít na paměti, že za své štěstí nesete konečnou odpovědnost vy a váš manžel. Ke šťastnému manželství nepotřebujete přátele, ale mít přátele může určitě přidat k radosti z manželského života.

Je špatné, když manželský pár nemá žádné přátele?

Pokud vy a váš partner nemáte přátelský pár, nemusí to být nutně špatné. Znamená to jen, že budete muset najít jiné způsoby, jak se navzájem spojit a trávit spolu čas. Existuje spousta aktivit, které můžete dělat ve dvojici, i když nemáte žádné společné přátele. Nakonec je nejdůležitější, že vy a váš partner máte mezi sebou silný vztah.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat